Общинска избирателна комисия Бургас


РЕШЕНИЕ
№ 15
Бургас, 11.09.2019

ОТНОСНО: Утвърждаване на единен образец на форма за предоставяне на данни за съставите на СИК, след проведените консултации с политическите партии и коалициии единен образец на форма за представяне в ОИК на предложения регистрация на кандидатска листа за общински съветници

На основание чл. 87, ал. 1, т. 1 и т.14 и чл.91, ал.7 и ал. 8 от ИК, Общинска избирателна комисия– Бургас

РЕШИ:

1. Утвърждава единен образец на таблица (Приложение №1), в която да бъде оформено писменото предложение за състав и резервни членове на секционните избирателни комисии.           
            Предложението съдържа наименованието на партията или коалицията, длъжност в комисията, имената на предложените лица, единен граждански номер, телефон на предложеното лице, образование, населеното място, в което се намира съответната СИК.
            2. С оглед задължението на ОИК за незабавно публикуване на решенията на интернет страницата на комисията, едновременно с документите на хартиен носител от проведените консултации при кмета на съответната община, представят в ОИК- Бургас - Приложение №1, попълнено в електронен вид, на електронна поща [email protected]
            а/ при постигнато съгласие в хода на консултациите, се изпращат предложенията на кметовете на общини за състави на СИК, съдържащи необходимата информация за предложените членове на СИК, в т. ч. длъжност в комисията и партията/коалицията, която ги предлага;
б/ извън случаите по б. „а“ се изпращат предложенията за състави на СИК на партиите и коалициите, представени при консултациите, съдържащи необходимата информация за предложените членове на СИК.
3. Утвърденият с настоящото решение образец – Приложение 1, да бъде предоставен незабавно след приемането му по имейл на община Бургас, за своевременно ползване при предстоящото провеждане на консултации с парламентарно представените партии.      
 4. Приложението да бъде предоставено и на всички политически субекти на територията на община Бургас, за унифициране на  формата на предложенията им за състави на СИК на предстоящите консултации по общини.
5. Утвърждаваединен образец на предложение (Таблица -Приложение №2), в която да бъде оформено писменото предложение за регистрация на кандидатска листа за общински съветници на технически носител.
6.Приложението да бъде предоставено и на всички политически субекти на територията на община Бургас, за унифициране на  формата на предложенията за регистрация на кандидатска листа за общински съветници на технически носител.
7.С оглед задължението на ОИК за незабавно публикуване на решенията на интернет страницата на комисията, едновременно с документите на хартиен носител,предложението за регистрация на кандидатска листа за общински съветници се представя от партиите, коалициите и инициативните комитети в електронен видсъгласно Приложение №2.

 


            Решението може да бъде оспорено пред ЦИК, чрез ОИК-Бургас, в 3 (три) дневен срок от обявяването му, на основание чл.73 от Изборния кодекс.

            Решението е прието в …….. ч на заседание на ОИК, проведено на ………………………… година.

 

Председател: Елка Стоянова

Секретар: Георги Михов

Председател: Елка Тодорова Стоянова

Секретар: Георги Кънчев Михов

* Публикувано на 11.09.2019 в 23:04 часа

Календар

 • ПонВтСрЧетПетСъбНед
  12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031 

Решения

 • № 294 / 17.02.2020

  относно: Уведомяване на ЦИК за отправяне на предложение до президента на Република България за насрочване на частичен избор.

 • № 293 / 07.02.2020

  относно: Доклад на Постоянната комисия по установяване на конфликт на интереси при Общински съвет – Бургас, и. ф. Комисия по чл. 12 ал.1 от НОРИПДУКИ, относно проверка на подадените декларации по чл. 35 ал.1 т.1 и т.2 от ЗПКОНПИ и прекратяване на правомощия на кмет на кметство на осн. чл. 42 ал.3 във вр. чл. 42 ал.1 от ЗМСМА

 • № 292 / 23.01.2020

  относно: определяне на член на общинска избирателна комисия Бургас за процесуално представителство пред ВАС

всички решения