Общинска избирателна комисия Бургас


РЕШЕНИЕ
№ 26-МИ/НР
Бургас, 10.09.2015

ОТНОСНО: Реда за водене на публичния регистър на жалбите и сигналите при произвеждане на избори за общински съветници и за кметове и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

На основание чл. 87, ал. 1, т. 23 от Изборния кодекс и в изпълнение на Решение 1747-МИ от 03.09.2015 г. на ЦИК, ОИК - Бургас

Р Е Ш И:

 1. При постъпване на жалба срещу решение на ОИК-Бургас, същата следва да бъде заведена във входящия регистър на комисията, като се отбелязва датата и часа на постъпването й. Датата и часа на постъпването и входящият номер на жалбата в регистъра се отбелязват и върху самата жалба, и върху копието на жалбоподателя.
 2. ОИК - Бургас създава и поддържа електронен регистър на жалбите при спазване на Закона за личните данни. Регистърът е публичен и се публикува на интернет-страницата на комисията. В регистъра се вписват последователно постъпилите в ОИК-Бургас жалби, като при попълване:
 • в колона 1 се отбелязва входящ номер, дата и час на постъпване на жалбата;
 • в колона 2 се отбелязват имената на жалбоподателя и организацията, която представлява;
 • в колона 3 се описва обжалваното решение, действие или бездействие на СИК или ОИК. Когато се обжалва решение на ОИК, се изписва точният му номер и се осигурява достъп към него (хиперлинк);
 • в колона 4 се изписва номера на решението на ОИК по жалбата срещу решение, действие или бездействие на СИК и се осигурява достъп до него (хиперлинк);
 • в колона 5 се записва номера на решението на ЦИК по жалбата срещу решението на ОИК и се осигурява достъп до него (хиперлинк);
 • в колона 6 се посочва номера на съдебното решение по решението на ЦИК, когато последното е обжалвано.
 1. Веднага след постъпването на жалбата, цялата преписка по същата се комплектова и изпраща в ЦИК.
 2. Предвид кратките срокове за обжалване и роизнасяне, жалбите и приложенията към тях се изпращат в сканирани копия на електронната поща на Централната избирателна комисия - [email protected], или по факс на ЦИК. Едновременно с това жалбата и приложенията се изпращат незабавно по куриер до ЦИК в оригинал, с придружително писмо. Към жалбата се прилагат:

- Заверено копие от решението, което се обжалва, подписано от председателя и секретаря на ОИК-Бургас, съдържащо удостоверяване на дата и час на обявяване, съотв. дата и час на сваляне от таблото, подписано от председателя и секретаря на комисията, както и разпечатка от интернет страницата на комисията, която съдържа публикувания екземпляр от обжалваното решение и данни за датата и часа на публикуването.

- Заверено копие от протокола от съответното заседание, подписано от председател и секретар.

- Пълномощното на лицето, което подава жалбата, когато тя се подава чрез пълномощник.

-   Писмените доказателства и други документи, приложени към жалбата.

- Писмените доказателства и други документи, послужили като основание за вземане на решението (заявления, молби, удостоверения, становища, пълномощни и др.), обсъждани от ОИК-Бургас при вземане на решението.

- Когато се обжалват решенията за регистрации на застъпници следва да се изпраща копия и от заявленията и документите за регистрация, както и от страницата от съответния регистър с направеното в него вписвания.

Общинска избирателна комисия-Бургас е длъжна да изпрати незабавно и всички допълнително изискани ЦИК материали и книжа.

Решението подлежи на обжалване, на осн. чл 88 от ИК пред Централната избирателна комисия, в тридневен срок от обявяването му.

 

Председател: Елка Тодорова Стоянова

Секретар: Имухан Самин Хюсеин

* Публикувано на 10.09.2015 в 21:51 часа

Календар

 • ПонВтСрЧетПетСъбНед
  12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31 

Решения

 • № 307-МИ / 01.11.2015

  относно: Днес, 01.11.2015 г., в 21.30 ч. общинската избирателна комисия на основание чл. 452 от Изборния кодекс и въз основа на получените данни от протоколите на СИК

 • № 305-МИ/НР / 01.11.2015

  относно: Жалба от Христо Иванов Колев

 • № 305- МИ/НР / 31.10.2015

  относно: : Регистриране на застъпници на кандидатската листа на ПП ГЕРБ за произвеждане на втори тур за избори за кмет на кметство на територията на Община Бургас на 1 ноември 2015г.

всички решения